Images AltImages Alt

Ingyenes visszahívás!

Alkalmazásunkkal ingyenes visszahívást kérhet. Munkatársunk megkeresi önt a megadott telefonszámon.

Klikk a telefonra



Huzathatás, Megfázás, Legionella

Sokan nem bírják a magas hőmérsékletet és bizony a huzatot sem, ezért félnek egy klíma telepítésébe belevágni,
a légkondicionálót úgy kell telepíteni, hogy annak huzathatása ne érjen bennünket. Ma már számos készülék közül választhatunk. Vannak olyanok amelyek úgynevezett „kövess engem” funkcióval látnak el amely ha nálunk van a távirányító azt érzékelik és a tartózkodási helyünkhöz igazítja az üzemmódot.

Megfázás és hasonló meghűlés elkerülése érdekében a légkondicionálót nem szabad csak 6-7 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten üzemeltetni a kinti hőmérsékletnél. Ha persze nem kell ki-be járkálnunk akkor állíthatjuk a klímát alacsonyabb hőmérsékletre is.

Ügyelnünk kell viszont a klíma légszárító hatására is ugyanis a beltéri egységben lecsapódó pára a helyiség levegőjéből vonódik el, ez főképp a régebbi típusú úgynevezett on-off készülékeknél jelentős, az újabb inverteres vezérlésű készülékeknél is számítanunk kell rá de kevesebb az elvont pára.

Ne feledkezzünk meg a friss levegő utánpótlásról sem ugyanis a klímaberendezés általában a levegő páratartalmán kívül csak a helyiség levegőjének hőmérsékletét változtatja meg.

Sokan hallottak a klímaberendezés által okozott légiós betegségekről, melyek a szakszerű kezeléssel és rendszeres tisztítással, fertőtlenítéssel megelőzhetők.

1976-ban, egy ex legionárius gyűlésen 182 ember betegedett meg, 29-en meghaltak, mert a szállodai légkondicionáló párásítójában megtelepedett a Legionella.

A Legionella vízszerető baktérium, mindenhol előfordul ahol pangó melegvíz van. A kórokozó megtalálható a háztartási melegvíz rendszerek 90 százalékában, akár a zuhanyzófejben is. Lehetséges fertőző források a szökőkutak, a klímaberendezések, a hűtőtornyok, a párásító berendezések, a pezsgőfürdők, az akvárium, a kerti locsoló és a spriccflaskák.

A legionárius betegség (legionellosis) egy fertőző betegség, tipikus civilizációs kór, mely a legionella baktériumfajhoz tartozó és a levegőben található kórokozók által terjed. Az esetek jelentős részében a megbetegedést a Legionella pneumophila baktérium okozza. Ez egy mindenütt jelen lévő vízi organizmus, mely 25 °C és 45 °C közötti hőmérsékleten tud növekedni. Ez egy nagyon széles körben előforduló baktérium, veszélyt azonban csak abban az esetben tud jelenteni, ha a fertőzött vizet apró cseppek formájában belélegezzük. Ilyenkor a kórokozó fennakad a felső légutakon, és olyan tüneteket okoznak, amelyek elsőre nem különíthetők el az influenza betegségétől. Ellenben ha a baktériumok a tüdőbe jutnak, akkor az influenza jellegű tüneteket követően az ember ellenálló képességétől függően súlyos tüdőgyulladást, emésztőrendszeri és idegrendszeri megbetegedést...


Kulcsszavak: Légáram, légkondicionáló, klíma, hűt, fűt, páramentesítő, Beszerelési árak, inverter, ON OFF,

VISSZA